Trendspaning: Sidenmatt betonggolv

”Matta betonggolv är något som ofta efterfrågas. Det är förstås svårt att få till ett betonggolv som är helt matt eftersom alla jämna golv ger en viss grad av ljusreflektion. Men ett sidenmatt betonggolv kommer nära och blir snyggt och stilrent” 

– Erik Hasselberg, Heimdall Industrigolv

Snabba Fakta

Material: Vi jobbar traditionellt med vanlig konstruktionsbetong. Vi impregnerar även ytan med en sealer som skyddar betongen över tid. 

Referensobjekt: Spana in vårt objekt på Svenskt Kosttillskotts egna gymlokal här! 

Tidsåtgång: Beroende på hårdhet på ytan samt rumsindelning, cirka 25-30 kvm om dagen. 

Kuriosa:  Totalt slipas cirka 130 000 kvadratmeter betonggolv enligt HTC Superfloor™- konceptet årligen.

Betonggolv i Bostaden Heimdall

Trendspaning: Sidenmatt betonggolv

Vi vet inte om det är någon koppling till den den industriella inredningsstilen som varit trendig de senaste åren, men på Heimdall märker vi tydligt att grovslipade, sidenmatta betonggolv efterfrågas i en högre grad idag än tidigare. Den vanligaste metoden att slipa och polera betonggolv är HTC Superfloor™. Det kan antingen slipas högblankt till ett HTC Superfloor™ Platinum eller som i fallet på flera av våra bilder, ett HTC Superfloor™ Silver med sidenmatt finish. I korthet innebär slipning enligt ett HTC Superfloor™  Silver följande.

  • Betongen grovslipas men poleras inte. 
  • Ballasten exponeras och stenarna i betongen syns. 
  • En sealer läggs som en impregnering för skydd av betongen. 

Här passar sidenmatta betonggolv

Sidenmatta betonggolv lämpar sig i stort sett var som helst så länge det är relativt torra och kemikaliefria miljöer. I bostadsmiljö, exempelvis i villor, är det sidenmatta efterfrågat eftersom det i jämförelse med högglanspolerade betonggolv inte riskerar blända vid stort ljusinsläpp utifrån. Utöver det passar golven i lager, industrier, källargångar och kulvertar eller som i ovanstående exempel även butiker eller frisörsalonger.

Så jobbar Heimdall mot arkitektledet

Heimdall Industrigolv är i en unik sits. Vi jobbar i en nischad bransch med enbart små branschkollegor där kunden ofta har låg eller mycket låg kunskap om produkterna. Vi rekommenderar därför att man ifrån arkitektledet, eller som projektör, kontaktar oss istället för en materialleverantör då vi som utförandeentreprenör kan vara konkurrensneutrala i relation till marknadens olika leverantörer.

Fler nyheter