Polerade betonggolv

Polerade betonggolv är för er som är trött på golv som flagnar och tappar i spänst. När Heimdall Industrigolv slipar och polerar betonggolv använder vi slipmaskiner först som avlägsnar betonghuden. Nästa steg är att slipa och polera golvet i ett antal steg för att förädla den underliggande betongen.

betonggolv heimdall ab

Fördelar med slipat betonggolv

  • Miljövänlighet: Sett till miljö, ekonomi och slitstyrka så finns ingen bättre golvlösning. Inga kemikalier (undantagsvis eventuellt ytskydd) vilket innebär i princip obefintliga utsläpp av växhusgaser, övergödning och försurning. Golven förbrukar upp till 30 gånger mindre energi än traditionella golvlösningar.
  • Låg livscykelkostnad – Eftersom materialmängden är nästintill obefintlig är installationskostnaden låg. Golvets slitstyrka är dessutom nästintill obegränsad och håller därför över lång tid. Underhållskostnaden är också låg med HTC Twister- systemet.
  • ESD- antistat – Golvet fungerar för elektronikindustrin eftersom det är antistatiskt. Läs mer om ESD- antistat för HTC Superfloor™ här!
  • Enkelt underhåll – Med HTC- metoden Twister kan alla typer av Superfloor hållas rena med minimala insatser. Inga kemikalier eller polermedel krävs, enbart vatten!

2 slipsystem

Heimdall är rekommenderade utförare av både HTC Superfloor och Husqvarna HiPERFLOOR. Skillnaderna är små och skillnaderna handlar snarare om paketeringen av respektive leverantörs varunamn. Vi rekommenderar att du läser på respektive sida för mer detaljerad information.
 

Tips inför gjutningen

Om du vill slipa en platta som är nygjuten bör du vara medveten om vissa anpassningar vi rekommenderar. Läs vår artikel här för att lära dig mer om betongkvalitet, ballast, infärgning etc!