5 perfekta industrigolv att inspireras av

1. När exteriören inspirerar interiören

Flowcrete har levererat materialet till några av våra ballaste projekt. Just detta har vi dock inte varit inblandade i, men vi vill ändå lyfta det som ett unikt golv med en konstnärligt touch. Arkitekterna som arbetat med den spiralformade byggnaden Arte S i Penang har tagit idéer från exteriören som de applicerat på golvet. För att lyckas med detta valde man att applicera Flowshield SL som färgades delvis grått och delvis en iögonfallande rosa kulör. Möblemanget speglar detta på ett kreativt och snyggt sätt. Kanske det mest geniala i denna golvlösning är de spiralformade mönstren som syns i golven vilka inspirerats av den spiralformade formen på byggnaden. 

Ett arkitekturellt mästerverk med golv från Flowcrete. 
Foto från: Flowcrete

2. Betong i hjärtat av Solna

Solna United är ett projekt vi färdigställde i mitten av 2019 och byggnaden öppnade för hyresgäster under 2020. Betong är ett fantastiskt snyggt material och för att uppnå målen med Business och gemenskap valde man att göra öppna ytor för möten och samtal i byggnadens entrélokal. Sittplatserna består av gradänger gjutna av betong och golvet är slipat enligt HTC Superfloor Bronze. Stiligt och paradoxalt nog både trendigt och tidlöst.

Du kan läsa mer om detta bland våra referensprojekt » 

3. Lyxigt destilleri 

Flowcrete kallas själva detta för det arkitekturellt mästerverk och vi är nöjda att hålla med. Här har man applicerat ett Peran SL vilket är ett slätt epoxigolv som läggs i 2-3mm och har en svart finish. Med rätt ljussättning och symmetrisk arkitektur gör detta golv att övriga delar i rummet lyfts fram och blir mer iögonfallande. 

4. Rationellt och stiligt i Menai Science Park

Peran Comfort från Flowcrete är tillsammans med Sika Comfortfloor en perfekt golvlösning där det ställs höga krav på komfort, slitstyrka och god inomhusluft. I Menai Science Park har man gjort ett otroligt snyggt och stilrent golv av polyuretan som vi tycker går helt i linje med den vetenskapliga verksamhet 

5. Struktur som skapar skuggor

Här kan du spela minigolf på en 1920- talsinspirerad bana i centrala London. Mellanytorna, det vill säga ytorna mellan banorna, är täckta med en beläggning som heter Flowbind LS vilket motsvarar systemet Flowcrete Rustik som finns på svenska marknaden. 

Fler nyheter