Sikafloor® -24 PurCem i bilverkstad, Dannemoragatan

” Sikafloor PurCem valdes då det finns risk att det kommer svetsloppor på golvet i verkstaden. Sikafloor PurCem klarar svetslopporna bättre än ett tradionellt polyuretansystem som Sikafloor Multiflex PB-52. ” Tomas Staaf, Sika Sverige AB. 

Snabba fakta

Golvlösning: Sikafloor®- 24 PurCem
Kund: Fasadresurs i Stockholm AB
Byggstart: Juli  2016
Färdigställt: Juli 2016
Storlek: 600 m2
Miljöbedömning: Kräver ombedömning i BVB
Kuriosa:  Heimdall är certifierade läggare av Sikafloor®- 24 PurCem sedan maj 2017.

Om projektet

Platsen är centrala Stockholm och i ett sekelskifthus bedrivs en bilverkstad. Betongen i det gamla huset började bli dålig och behövde repareras. För att slippa dyra kostnader i framtiden så söktes ett tätskikt som skulle klara den tuffa miljö som ställs i en bilverkstad. 


Projektkrav och golvsystem

Ett golv i en bilverkstad måste tåla mängder med olika kemikalier och slag från bildelar som från olika höjder tappas i golvet. Golvet måste vara halkskyddat och lättstadat. I fallet med vårt projekt på Dannemoragatan hade ägaren ett parkeringsgarage under verkstaden och därför var golvbeläggningen även tvungen att hålla tätt för att skydda det som är på underliggande våning. 

Sikafloor®- 24 PurCem

  • Mycket bra kemikaliebeständighet. Sikafloor® -24 PurCem står emot en stor mängd syror, alkalier, aminer, salter och lösningsmedel. Det gör att beläggningen passar på ett objekt som Dannemoragatan. 
  • Beroende på tjocklek kan Sikafloor® -24 PurCem ligga i temperaturer mellan -10 grader och 70 grader celsius. 
  • Hög mekanisk beständighet och slagbeständighet. Får Sikafloor® -24 PurCem slag kommer den att deformeras, men det blir inga sprickor och den släpper inte från underlaget.

Utförandet

Eftersom betongen i behövde repareras utfördes till en början vattenbilning av hela bjälklaget. Detta gjordes av vår kund, Fasadresurs i Stockholm AB. När Heimdall kom till platsen fick vi slipa den nya betongen för vidhäftning och därefter läggning av Sikafloor® -24 PurCem enligt metodbeskrivning. Hålkärl utfördes och sockel drogs upp 100mm mot vägg. 

Fler Projekt