HTC Superfloor™ Silver i träningslokal, Kungsängen

”Det främsta kravet var att hitta en golvlösning som var slät och lättstädat. Men i denna kravbild fanns också en estetisk faktor. När Svenskt kosttillskott tar produktbilder i lokalen är risken att ljuset studsar för mycket om golvet är högglanspolerat. Därför valdes slipkonceptet HTC Superfloor™ Silver som ger golvet en sidenmatt yta.​”

Snabba fakta

Golvlösning: HTC Superfloor™ Silver
Kund: Svenskt Kosttillskott AB
Byggstart: April  2016
Färdigställt: April 2016
Storlek: 115 m2
Miljöbedömning: I skivande stund B- klassad i Sundahus
Kuriosa:  HTC Superfloor™ Silver är det vanligaste golvet i utför i privatbostäder. 

Om projektet

Som företagsnamnet antyder arbetar Svenskt kostillskott med kosttillskott och hälsoprodukter. Verksamheten startade 2002 och idag är man marknadsledande inom sitt produktområde. Förutom detta erbjuder man sin personal möjlighet till träning på företagets egna gym, som Heimdall fick äran att fixa golvlösningen till. 


Projektkrav och golvsystem

Det främsta kravet var att hitta en golvlösning som var slät och lättstädat. Men i denna kravbild fanns också en estetisk faktor. När Svenskt kosttillskott tar produktbilder i lokalen är risken att ljuset studsar för mycket om golvet är högglanspolerat. Därför valdes slipkonceptet HTC Superfloor™ Silver som ger golvet en sidenmatt yta. 

HTC Superfloor Silver

HTC Superfloor™ är ett varumärkesskyddat system för slipning och polering av betonggolv. När man skapar ett HTC Superfloor™ används diamantverktyg för att först grovslipa och sedan polera golvet. 

  • Miljövänligt, kemikaliefritt och mycket låga utsläpp av växthusgaser jämfört med andra industrigolv. 
  • Låg livscykelkostnad eftersom polerade betonggolv har nästintill obegränsad livslängd med rätt underhåll. 
  • Låg installationskostnad, priset varierar mellan i snitt 200- 400 kronor per kvadratmeter beroende på ytans storlek och beskaffenhet. 

Utförandet

När Heimdall kom till platsen så var den råa betongen hård och fick grovslipas en extra överfart för att komma igenom betonghuden ordentligt. Golvet slipades enligt När golvet var färdigställt hade en fin stenbild kommit fram och golvet hade en porfri och slät yta. Enbart stensåpa applicerades efter slipning. En snygg sidenmatt yta lämnades. 

Fler Projekt