Kontorsgolv och microcement på vägg, Bygdegård Borr, Ljusdal 

Strax västerut om Ljusdal, ligger Borr Bygdegård. Bygdegården ligger på en höjd och den är vackert belägen mellan älven Ljusnan och badvänliga Borrsjön. På Bygdegården finns idag ett kontor för mellan fyra och sex platser, serveringskök, och en större samlingslokal för konferens och fest. Perfekt för dig som vill ha en idyllisk arbetsplats. 

Snabba fakta

Golvlösning: Tikkurila PU
Kund: Borr Bygdegård AB
Byggstart: Januari 2019
Färdigställt: Februari 2019
Storlek: 100 kvadratmeter 

Miljöbedömning: Produkterna finns bedömda i BVB. 
Kuriosa: Golvet går att anpassa till ett stort antal färger. I förskolemiljö rekommenderar vi en stark enhetlig färg, då syns tappade föremål bättre! 

Om projektet

I Borr, strax västerut och fem minuter ifrån Ljusdal, ligger Borr Bygdegård. Bygdegården ligger på en höjd och den är vackert belägen mellan älven Ljusnan och badvänliga Borrsjön. Här finns möjlighet till att ha möten och fest. Hit kommer yrkesmän och kvinnor till arbetet dagligen till övervåningens nyrenoverade kontorsplatser och i stora salen arrangeras fester och konferenser på regelbunde basis. På Bygdegården finns även ett enklare serveringskök och här tog Heimdall på sig uppdraget att lägga ett komfortgolv och belägga väggarna med microcement


Projektkrav 

Fastighetsägarens önskemål var att skapa ett modernt kontor som kombinerar en stilrenhet med en lekfull twist. Heimdalls fokus var att  leverera ett golv som är inbjudande i estetisk mening samtidigt som  det skapar den komfort man vanligtvis förknippar med kontorslokaler. 

  • Skönt att stå och gå på: Polyuretanbeläggningar har till skillnad från epoxi en viss flexibilitet och klarar rörelser bättre. Därför blir det också skönt att stå och gå på, vilket lämpar sig för kontorsmiljöer. 
  • Estetiskt tilltalande: I en arbetsmiljö som ska tilltala olika människors preferenser och önskemål krävs det en stilren färg som fungerar i alla lägen. Här kommer gröna växter, graffittitapeten och tavlorna skapa en kreativ inomhusmiljö. 

Golvlösning

Inledningsvis behövdes golvet spacklas, där vi använde oss av material från Weber. Vi använde oss uteslutande av material från Tikkurila Sverige AB 

  • Flytspackel: Weber.floor Industri cirka 40mm 
  • Primer: Temafloor 400 
  • Golv: Temafloor PU
  • Topplack: Fontedur FL Matt 

Fler Projekt