HTC Superfloor™Platinum, Max i Hudiksvall

– ”Anledningen till att vi väljer den golvlösning vi gör är funktion och design. Det ska vara lättstädat och snyggt i våra restauranger. Pricken över i är att lösningen är den klimatsmartaste, det är absolut en bonus och stämmer överens med vår profil”  

– Per Larshans, hållbarhetschef

Snabba fakta

Golvlösning: HTC Superfloor™ Platinum

Kund: Jonsson Byggprojektering och miljö

Byggstart: Augusti 2015

Färdigställt: September 2015

Storlek: 300 m2

Miljöbedömning:  I skrivande stund B- klassad i Sundahus

Kuriosa:  Totalt slipas cirka 250 000 kvadratmeter HTC Superfloor™ årligen

Vår kund

Max är Sveriges äldsta och mest omtyckta hamburgerkedja! Företaget startade redan 1968. Först fem år senare gjorde kollegan från USA entré. Ambitionen är den samma som för 45 år sedan – med de bästa råvarorna ska Max servera de godaste hamburgarna.

Projektkrav och golvsystem

Kraven på projektet var följande:

  • En yta som är lättstädad och mekaniskt hållbar.
  • Estetiskt snygg med infärgad antracitgrå betong. 
  • Miljövänlig golvlösning 
  • Fall mot brunnar för vattenavrinning. 

Av denna orsak användes golvsystemet HTC Superfloor™ Platinum, vilket är det slipkoncept som ger betonggolv den högsta glansen och de bästa egenskaperna. 

Utförandet

När Heimdall kom till platsen var betongen ojämn och stora mängder betong var tvungen att avverkas. Därefter slipades HTC Superfloor™ Platinum enligt metodbeskrivning. Slipning av kanter in till golvvinkel utfördes med vanlig FLEX- maskin. Lokala fall kring brunnar utfördes med samma maskin. 

Tips

Även om man i detta fall valde att använda slipad betong som golvlösning i köksmiljön rekommenderar vi traditionell härdplast av hygieniska skäl. Rekommenderat system är Flowcrete Deckshield ID.

Fler nyheter