HTC Superfloor Platinum™, Jakobsbergsgatan 31, Stockholm

”Detta projekt på Jakobsbergsgatan, som ska bli ett café, har varit ett särskilt intressant och spännande projekt. Till viss del  på grund av den korta installationstiden men också för det fantastiska slutresultatet  som till stor del beror på att vi på Heimdall varit involverade i ett tidigt skede redan på planeringsstadiet tillsammans med arkitekten. ”

– Erik Hasselberg, delägare Heimdall

Snabba fakta

Kund: Jiben AB
Byggstart: December 2016
Färdigställt: Februari 2017
Storlek: 400 kvadratmeter och 8 trappsteg
Kuriosa:  Granit är den vanligaste typen av ballaststen i Svenska betongplattor. 

Om projektet

Längs Malmskillnadsgatan i centrala Stockholm, med 10 minuters gångväg från Centralstationen, ligger tvärgatan Jakobsbergsgatan vilket också är platsen för detta projekt. När du går in på Jakobbergsgatan 31, ett stenkast ifrån ingången till Hötorgets tunnelbanestation, möts du av en snygg och lyxig grön matta som gör sig förtjänt av ett högkvalitativt golv. Här ska det ligga ett café av den extravaganta sorten och Heimdall fick uppdraget att slipa samt högglanspolera totalt 400 kvadratmeter med tillhörande 8 trappsteg i vit respektive grå betong enligt HTC Superfloor™ Platinum. 

Golvsystem 

HTC Superfloor™ Platinum  är det golvsystem som vi på Heimdall talar allra varmast om. I torra industrimiljöer eller i kommersiella och offentliga lokaler finns ganska få anledningar att ur funktionell synpunkt välja något annat än HTC Superfloor™ Platinum (undantagen kan vara av särskilda krav på stegljudsdämpning eller estetiska faktorer som gör att man väljer bort HTC Superfloor™). I korthet ser systemet på Jakobsbergsgatan 31 ut på följande sätt: 

  • Slipning av HTC Superfloor™ Platinum i 7 steg. Ballaststenen kommer fram och ytan blir högglanspolerad. 
  • Ytliga lagningar med Cemflex och/eller vanligt stenlim. 
  • Ytimpregnering med Sikafloor Hardtop DB som skyddar mot spill samt hjälper att bibehålla glans och kvalitét över tid. 

Tips

Om resultatet ska bli riktigt bra krävs det i de flesta fall där det är möjligt en dialog med gjutaren, något vi haft i detta fall på detta projekt i vårt nära samarbete med Jiben AB. Gjutningen påverkar till exempel stenbild, glans och finish och olika metoder krävs för att uppnå olika typer av slipresultat. Du kan läsa mer här! 

Fler Projekt